Όλοι έχουν όνειρα. Η Sanne Verstegen ήθελε να γίνει Ολυμπιονίκης. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο βραβείο για κάθε αθλητή παγκοσμίως. Οι καλύτεροι elite αθλητές από όλο τον κόσμο μαζεύονται για μια στιγμή, για έναν αγώνα. Από μικρό κορίτσι το ονειρευόταν. Καθώς μεγάλωνε, το ακολούθησε επαγγελματικά και πριν 4 χρόνια πίστεψε ότι μπορεί να το πετύχει και αφιερώθηκε σε αυτό. Αγωνίστηκε στη Δανία και δεν κατάφερε να πιάσει τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Rio de Janeiro.

Η συνταγή της επιτυχίας λένε ότι ξεκινάει με το ταλέντο, αλλά στην πορεία χρειάζεται και τη σκληρή δουλειά. Γιατί λοιπόν δε τα κατάφερε στη Δανία; Είχε το ταλέντο και είχε δουλέψει σκληρά, αλλά της έλειπε το όριο εισόδου για 0,73 δευτερόλεπτα. Έτσι συνειδητοποίησε ότι της έλειπε το τρίτο συστατικό της επιτυχίας: η τύχη.

Ο περσινός της τραυματισμός είχε αρκετές συνέπειες. Εξαφανίστηκε από τις παγκόσμιες λίστες, έτσι δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο Diamond League. Είχε καταφέρει σε μικρότερους αγώνες να νικήσει αλλά ο τελικός της χρόνος δεν κατάφερε να μπει στο Top 16.

Μπορεί να μην τα κατάφερε για τους Ολυμπιακούς και αυτό ήταν μεγάλη απογοήτευση. Χρειάστηκαν μερικές εβδομάδες για να καταλάβει ότι αυτό δε σήμαινε την αποτυχία της.

Κέρδισε τους εθνικούς αγώνες, πλέον βρίσκεται στο Top 50 στο Παγκόσμιο ranking, κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και όλα αυτά ένα χρόνο μετά από το σπάσιμο του αστραγάλου της!

Ήταν ένας άνθρωπος που συνήθως έβλεπε το ποτήρι μισοάδειο αντί για μισογεμάτο, αλλά τώρα έμαθε:

Όταν το ποτήρι μοιάζει μισοάδειο, απλά ρίξε το υγρό σε άλλο ένα μικρότερο ποτήρι και θα είναι γεμάτο ξανά!

Σχετικά με το Ολυμπιακό όνειρο μπορεί να ήταν πιο σκοτεινό από άλλα. Όμως, μπόρεσε έτσι να δει τα υπόλοιπα πιο καθαρά. Δεν τελείωσε τίποτα. Έχοντας επιστρέψει ξανά στις επιδόσεις της μπορεί να απολαμβάνει τις προπονήσεις της και την χαρά των αγώνων.


Πηγή: gameplan-a.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου