Στο μυαλό μας αρέσει να ταξιδεύει στο χρόνο. Συχνά αφήνουμε το ΤΩΡΑ και σκεφτόμαστε το “κάποτε”. Παρακάτω θα δεις 3 σκέψεις που πιθανόν να σε κρατούν πίσω, μιας και η σκέψη του “μια μέρα θα” είναι πολύ εύκολο να οδηγήσει σε προβλήματα:

1.Το να υποκύπτεις σε σκέψεις της μορφής: “Όταν…, θα…” συνεχώς οδηγεί στη λανθασμένη αντιλήψη ότι μόνο το αποτέλεσμα είναι η απάντηση.

Μπορεί να σου θυμίζουν σκέψεις που έχεις κάνει τα παρακάτω παραδείγματα:

  • Όταν ερωτευτώ και κάνω την τέλεια σχέση, τότε θα είμαι χαρούμενος,-η.
  • Όταν βγάλω χρήματα, τότε θα νιώσω ασφάλεια.
  • Όταν χάσω 5 κιλά, τότε θα νιώθω περισσότερη αυτοπεποίθηση.
  • Όταν φύγω από τη δουλειά που δε μου αρέσει, τότε θα είμαι ικανοποιημένος,-η.

Το αίσθημα ή το βίωμα που ψάχνεις είναι μια εσωτερική δουλειά που μπορείς να κάνεις ΣΗΜΕΡΑ. Δε χρειάζεται να περιμένεις εκείνη την μέρα για να νιώσεις με τον τρόπο που θες. Το να έχεις προσδοκία για κάτι για το μέλλον το μόνο που δημιουργεί είναι πόνο για το παρόν σου.

2.Το να έχεις εμμονή με τα πάντα που θες να αποκτήσεις κάποια μέρα κλέβει την ομορφιά του σήμερα.

Ακριβώς τώρα – αυτή τη στιγμή – έχεις τόσα πολλά. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με το που βρίσκεσαι σήμερα, είναι πιο προκλητικό να φτάσεις εκεί που θες αύριο.

Η διαίσθηση σου είναι καθαρή μόνο στο τώρα. Η ξεκάθαρη κατεύθυνση δεν έρχεται με τη σκέψη μιας μελλοντικής μέρας. Αφιέρωσε τον εαυτό σου στο παρόν.

3.Το να σκέφτεσαι κάποια μέρα που θα έρθει είναι μια σπασμωδική τακτική.

Θες να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα. Ξέρεις ότι θα ήταν καλό για σένα, αλλά δεν τα κάνεις. Κάποια μέρα, θα αφήσεις τη δουλειά σου που τη μισείς. Κάποια μέρα, θα συγχωρέσεις εκείνο το άτομο. Κάποια μέρα, θα πας γυμναστήριο.

Προσπάθησε να μη χρονοτριβείς όταν μιλάμε για πράγματα που θα θρέψουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σου. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην κυνηγήσεις τα όνειρα σου. Σήμερα, είναι η καλύτερη μέρα για να σταματήσεις να λες: “Κάποια μέρα θα…” και να αρχίσεις να λες: “Τώρα, θα…”.


Πηγή: mindbodygreen.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου