Όταν την κατάλληλη στιγμή γίνουν οι κατάλληλες ερωτήσεις, έχουμε το κλειδί μιας παντοδύναμης μεταμόρφωσης!

Αν θες να εμπλουτίσεις τη ζωή σου με ακόμα περισσότερη διαύγεια, αυτοπεποίθηση και συμπόνοια, να οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις οπτική και να καλλιεργήσεις την σχέση εμπιστοσύνης που έχεις με τον εαυτό σου. Είτε επιλέξεις τις ερωτήσεις που ταιριάζουν σε σένα είτε τις κάνεις με τη σειρά, είναι πιο αποτελεσματικές όταν βρεις χρόνο να κάτσεις και γράψεις τις απαντήσεις.

1.Τι δουλεύει καλά στη ζωή μου, αυτή τη στιγμή;

Σαν άνθρωποι, έχουμε από τη φύση μας την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Μπορεί από τη μία αυτό να έχει πλεονεκτήματα, συχνά όμως καταλήγουμε να εστιάζουμε στο τι πιστεύουμε ότι πρέπει να διορθώσουμε και μειώνουμε τα πράγματα που δουλεύουν καλά.

2.Ποιο είναι αυτό το ένα πράγμα που θα είχε μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στη ζωή μου αν το ΞΕΚΙΝΟΥΣΑ από σήμερα;

Μικρές, συνεχείς αλλαγές είναι πιο πιθανό να τις ακολουθείς με συνέπεια σε σχέση με τις μεγαλεπήβολες. Ποια είναι μια πράξη που θα ήθελες να κάνεις σήμερα.

3.Ποιο είναι αυτό το ένα πράγμα που θα είχε μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στη ζωή μου αν το ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑ από σήμερα;

Όλοι έχουμε συνήθειες και συμπεριφορές που θα θέλαμε να μην υποκύπταμε. Ο καλύτερος τρόπος να τις αντιμετωπίσεις με συμπόνοια (και χωρίς να σε καταβάλλουν) είναι να επιλέξεις μια πράξη τη φορά και να είσαι όσο το δυνατόν πιο συνεπής ότι την άλλαξες πριν περάσεις στην επόμενη.

4.Ποια συμβουλή θα μου έδινε ο 70χρονος εαυτός μου για τη ζωή μου σήμερα;

Αυτή η ερώτηση μας ενθαρρύνει να συνδεθούμε με τον εσωτερικό μας μέντορα: τη πιο σοφή εκδοχή του εαυτού μας. Μας δείχνει ότι ακόμα και σε περιόδους γεμάτες προκλήσεις ή δύσκολα θέματα που χρειάζονται λύσεις, έχουμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε, αν είμαστε πρόθυμοι να σκάψουμε βαθιά μέσα μας και μας ακούσουμε τον εαυτό μας.

5.Αν ήμουν 5% τι πιο καλή με τον εαυτό μου σήμερα, τι θα έκανα διαφορετικά;

Ανεξαρτήτως τι συμβαίνει στις ζωές μας τώρα, μπορούμε να σκεφτούμε τρόπους να είμαστε 5% περισσότερο ευγενικοί με τον εαυτό μας. 5% είναι αρκετό να κάνει τη διαφορά στο πώς νιώθουμε, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο μας χρειάζεται για να ανανεώσουμε τη ζωή μας. Με τον καιρό όμως, τέτοιες 5% προσθέσεις καταλήγουν σε σημαντικές αλλαγές που κρατάνε.


Πηγή: mindbodygreen.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου