Ακόμα και με κρύο!

Οι κρύες μέρες του χειμώνα είναι από τις πιο αποθαρρυντικές μέρες για να κάνεις outdoor προπόνηση. Όμως, η αίσθηση του φρέσκου αέρα στο πρόσωπο σου μπορεί να διώξει από το μυαλό σου κάθε έννοια και στρες υπερέχει οποιασδήποτε δικαιολογίας να μείνεις μέσα.

Mπορεί να σκέφτεσαι ότι κάτι τέτοιο αφορά κάποιον που ασχολείται με την ορειβασία και είναι συνηθισμένος στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο Adrian Ballinger εξομολογείται ότι μπορεί το όνειρό του, όσο και των γονιών του, να ήταν να βρίσκεται ως γιατρός σε κάποιο νοσοκομείο, όμως τα πράγματα στη ζωή του πήραν άλλη τροπή.

Πριν ξεκινήσει τα μαθήματα στο Georgetown University, κάθε πρωτοετής έπρεπε να συμμετέχει σε ένα υπαίθριο πρόγραμμα. Αυτό το πρόγραμμα ήταν υπό την επίβλεψη του Chris Warner, ενός από τους πιο φημισμένους Αμερικανούς ορειβάτες, κι έτσι δεν άργησε να έρθει η στιγμή που θα βρισκόταν συνέχεια έξω καθ’ όλη τη διάρκεια του προπτυχιακού του.

Βλέποντας ότι μπορούσε να αντεπεξέρχεται επιτυχώς σε όλες τις φυσικές προκλήσεις, ένιωθε ενθουσιασμένος και γεμάτος ζωντάνια. Έπεισε λοιπόν τους γονείς του να κάνει ένα χρόνο διάλειμμα πριν ξεκινήσει την ιατρική. Πέρασε όλο το χρόνο του σκαρφαλώνοντας βουνά ανά τον κόσμο. Ήταν εθισμένος στον ήλιο, τον αέρα και το χιόνι. Όταν έφτασε η ώρα να αρχίσει η σχολή, έπρεπε να αποφασίσει αν θα ακολουθούσε το πάθος του ή αν θα επέστρεφε στις αίθουσες.

Οι γονείς του ήταν υπέρ της άποψης να κάνει αυτό που αυτό που αγαπούσε κι έτσι αποφάσισε να στραφεί προς τη φύση και να στρέψει και άλλους προς αυτή την κατεύθυνση. Προφανώς και δεν περίμενε ότι κάποιος εκεί έξω θα παρατήσει τη ζωή του για να ανέβει στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου, αλλά στόχος του ήταν να εντάξεις εσύ (και όλοι οι άλλοι!) στην καθημερινότητά σου δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Ορίστε γιατί:

Ο φρέσκος αέρα σου δίνει μια φρέσκια ματιά για τη ζωή.

Υπάρχει ‘κάτι’ στον αέρα έξω που ενεργοποιεί το μυαλό σου.  Μερικές από τις καλύτερες στιγμές του, σε προσωπικές και επαγγελματικές στιγμές, συνέβησαν ενώ αναρριχόταν στο βουνό. Η άσκηση στην ύπαιθρο, όποια μορφή κι αν έχει, μπορεί να ενισχύσει την δημιουργικότητά σου και να κάνει τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη.

Ο χρόνος στη φύση σου δίνει χρόνο με τον εαυτό σου, ακόμα και αν υπάρχει κόσμος γύρω σου.

Το σκι, η ανάβαση ή το σκαρφάλωμα με άλλους είναι πολύ ευχάριστο, αλλά υπάρχουν και εκείνες οι στιγμές που πραγματικά θα είσαι με τον εαυτό σου και θα βλέπεις τα κατορθώματά σου με θαυμασμό, ανεξάρτητα από την υπόλοιπη ομάδα. Δε συγκρίνεται με τίποτα η αίσθηση!

Έχει καταπληκτική επίδραση στο στρες.

Οι ερευνητές στο University of Essex στην Αγγλία πρότειναν πως η άσκηση στη φύση είναι ευεργετική για την ψυχική υγεία. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εξασκήσεις το “να είσαι παρών” σε κάθε σου στιγμή από το να πας για περπάτημα, πεζοπορία ή ποδηλασία από τη γειτονιά σου μέχρι σε ένα μέρος που είχες βάλει στόχο. Ο χρόνος έξω θα είναι πραγματικά Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΗ!


Πηγή: mindbodygreen.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου