Πάρε την απόφαση και σταμάτα αυτές τις συνήθειες που σου κάνουν κακό!

Όλοι μας έχουμε μερικές συνήθειες, τις οποίες αφήνουμε καθημερινά να μας κάνουν κακό. Μια απόφαση είναι να πούμε ότι μπορούμε να τις αποβάλουμε και μια λύση δρόμος. Ας ξεκινήσουμε από σήμερα με αυτές τις 4.

Μασάς τα νύχια σου

Τα έχουμε ξαναπεί για το τι μπορεί να σημαίνει ή να δείχνει, η συνήθεια σου να τρως τα νύχια σου. Αυτή τη φορά θα σου πούμε, πως μπορείς να την αποχωριστείς. Λόγους πολλούς δε θες. Ξέρεις ότι είναι αντιαισθητικό, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες να κρυώσεις, να σπάσεις κάποιο δόντι και να μολυνθεί το στόμα σου γενικότερα.

Λύση: Βερνίκι

Το να βάφεις τα νύχια σου τακτικά, εκτός του ότι θα σου ανεβάσει τη διάθεση, θα σε βοηθήσει στο να κόψεις αυτή την κακιά συνήθεια. Αν πηγαίνεις και έξω για μανικιούρ, ακόμα καλύτερα. Μια που θα κάνεις την κίνηση και μια που θα σκέφτεσαι τα λεφτά που χάλασες και έτσι θα λες “όχι” στην καταστροφή του καταπληκτικού σου μανικιούρ.

Δεν πίνεις πολύ νερό

Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να πίνεις νερό, αλλά μερικές ημέρες συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις πιει πάνω από δύο ποτήρια; Αυτό πρέπει να αλλάξει. Εκτός και αν θέλει δηλαδή να αφυδατωθείς, να πάρεις κιλά και να έχεις θαμπό δέρμα.

Λύση: Παγουρίνο

Μη γελάς καθόλου. Δύο από εμάς στο Ladylike το έχουμε δοκιμάσει και δουλεύει. Το να έχεις ένα παγούρι με νερό, σου θυμίζει να πίνεις. Όταν το κάνεις με παρέα, επίσης, ο ένας επηρεάζει τον άλλον. Μέχρι και κόντρες μπορείς να κάνεις για το αν ήπιες εσύ περισσότερο ή ο δίπλα.

Δουλεύεις υπερωρίες

Πολλή δουλειά; Άγχος; Ώρα να την κόψεις αυτή τη συνήθεια, γιατί αυτή φταίει για τους πονοκεφάλους, την υψηλή πίεση, καρδιακά κλπ κλπ. Για να μην προσθέσουμε σε όλα αυτά, το γεγονός ότι δε σου αφήνει κενό για να απολαύσεις τον ελεύθερο χρόνο σου όπως εσύ θες.

Λύση: Ξεκίνα μια δραστηριότητα

Προγραμμάτισε μια δραστηριότητα, αμέσως μετά τη λήξη του κανονικού σου ωραρίου. Με αυτό τον τρόπο δεσμεύεσαι στον εαυτό σου έμπρακτα, ότι αντί να χαλάει τη ζωή του στη δουλειά, θα αφιερώσει μερικές ώρες περισσότερες σε εσένα.

Κάθεσαι όλη μέρα

Αν είσαι σε μια δουλειά που χρειάζεται να είσαι κολλημένη σε μια καρέκλα, κάτι πρέπει να αλλάξεις. Η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιαγγειακών νοσημάτων και εμφάνισης μερικών μορφών καρκίνου. Όοοχι, μην παραιτηθείς. Μπορείς να σηκωθείς από την καρέκλα με άλλους τρόπους.

Λύση: Ασανσέρ τέλος

Σταμάτα να παίρνεις το ασανσέρ για να πας το γραφείο. Επίσης, καλό είναι να παρκάρεις αρκετά μακρυά και να περπατάς 10 λεπτά μέχρι να κάτσεις στην καρέκλα σου. 10 το πρωί, 10 το βράδυ, να ορίστε το 20λεπτο περπάτημα. Ξεκίνα να καταγράφεις και στο κινητό σου τη δραστηριότητα σου.

 


 

Πηγή: ladylike.gr