Αν το να χάσεις βάρος και το να παραμείνεις υγιής είναι στο μυαλό σου, εδώ σου έχουμε τρία πράγματα που μπορείς (και θα έπρεπε) να κάνεις νωρίς το πρωί πριν φας πρωινό και θα σε βοηθήσουν να φτάσεις τους στόχους σου.

1. Μείνε σ’ αυτό: ενώ το να πίνεις ένα ποτήρι νερό είναι ένας καλός τρόπος να αποτοξινώσεις το σώμα σου, αν δοκιμάσεις μηλόξυδο, θα επωφεληθείς από τις αδυνατιστικές και ανοσοποιητικές του ιδιότητες. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το μηλόξυδο μπορεί να σου δώσει αίσθηση κορεσμού, επιβραδύνοντας τη διαδικασία της πέψης, κρατώντας δηλαδή το στομάχι γεμάτο για περισσότερη ώρα: χαμηλώνει επίσης τα επίπεδα του γλυκαιμικού δείκτη σε τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως τα μακαρόνια, κάτι που σημαίνει ότι αισθάνεσαι μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού για περισσότερη ώρα μειώνοντας το ρυθμό απελευθέρωσης της γλυκόζης στο αίμα.2. Κινήσου: Το να ασκείσαι το πρωί σαν πρώτο πράγμα που κάνεις, όχι μόνο έχει φανεί ότι ενισχύει το μεταβολισμό σου και καίει περισσότερες θερμίδες από εκείνους που ασκούνται άλλη ώρα της ημέρας, αλλά επίσης θα βελτιώσει τη διάθεσή σου και θα σε εμπνεύσει να συνεχίσεις να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το να το βάλεις επίσης στο πρόγραμμα κάθε πρωί σίγουρα σε κάνει να μην το παραλείψεις. Αν δεν μπορείς να φανταστείς να ασκείσαι με άδειο στομάχι ή δεν έχεις χρόνο για μεγάλη προπόνηση, τότε απλώς κάνε ένα μικρό yoga session που θα σε γεμίσει ενέργεια.

3. Πάρε βαθιές αναπνοές και ξεκουράσου: Βρες τουλάχιστον 10 λεπτά για λίγο διαλογισμό, να κάτσεις και να αναπνεύσεις, να χαλαρώσεις το σώμα σου, να ηρεμήσεις το μυαλό σου, και να κάνεις εικόνα ότι τρως σωστά. Το να κάνεις συνήθειο κάθε πρωί το διαλογισμό μπορεί να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι ευγνώμων για τις επιλογές που μπορείς να κάνεις στο φαγητό και να σε αποτρέψει από παρασπονδίες που θα έκανες χωρίς να θες πραγματικά.


Πηγή: popsugar.com

Επιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, running coach