1.Εκείνοι που γυμνάζονται περισσότερο κοιμούνται καλύτερα

Γνωρίζεις ότι η τακτική άσκηση βελτιώνει τον ύπνο και το αντίστροφο; Πολυάριθμες μελέτες το έχουν δείξει. Επιπλέον: Ο ύπνος όντως ενισχύει την ομορφιά! Όταν κοιμάσαι, το σώμα σου εκκρίνει αυξητικές ορμόνες. Αυτές οι ορμόνες είναι υπεύθυνες για την αναγέννηση του δέρματος.

2.Το fitness ενδυναμώνει τη σχέση σου

Τα πλεονεκτήματα της προπόνησης μαζί με το σύντροφο σου και μπορεί να ωφελήσει την αλλαγή του σώματος σου. Η γυμναστική μπορεί να έχει πλάκα, να ενδυναμώσει τη σχέση σας, χτίζει το ομαδικό πνεύμα και είναι η πηγή της πνευματικής σας υποστήριξης. Δεν είσαι σε σχέση; Κανένα πρόβλημα – τα ίδια ισχύουν και με τους φίλους σου.  

3.Οι δρομείς νιώθουν καλύτερα σεξουαλικά

Μελέτη έδειξε ότι το 68% των δρομέων υποστήριξε ότι νιώθει καλύτερα σεξουαλικά μετά από ένα run. Είναι αλήθεια ότι το fitness είναι καλό και για την αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου. Με την τακτική άσκηση, ένα είναι σίγουρο ότι θα νιώθεις ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

4.Δείξε την καλή σου φυσική κατάσταση με περηφάνεια

Ναι, το ξέρουμε, δεν είναι μόνο η εμφάνιση. Αλλά αξίζει τον κόπο έτσι δεν είναι; Ένα υγιές σώμα δεν είναι μόνο ότι μοιάζει καλύτερο με skinny jeans και bikini και σε βοηθάει να προλάβεις τραυματισμούς και να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου.

5.Πέτυχε τους στόχους = Ακόμα περισσότεροι λόγοι για να γιορτάζεις

Όλη η σκληρή δουλειά που κάνεις για να βελτιώσεις τον εαυτό σου πρέπει να ανταμειφθεί κατάλληλα! Τι λες για ένα καινούριο ζευγάρι running shoes ή ένα νέο σετ ρούχα; Ό,τι και αν επιλέξεις, το ζήτημα είναι ότι θα γιορτάσεις την επίτευξη των στόχων σου (ακόμα και τις μικρές νίκες). Αυτό θα αυξήσει το κίνητρο σου να συνεχίσεις.

6.Ανακουφίσου από το στρες

Η καθημερινή ρουτίνα μπορεί να γίνει αρκετά αγχωτική. Meetings και projects μπορεί να γίνει αρκετά εξοντωτικό. Ένας τρόπος να μειώσεις το στρες και να αποκτήσεις λίγο περισσότερο για τον εαυτό σου είναι να κάνεις λίγη άσκηση. Το τρέξιμο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να πάρεις λίγο καθαρό αέρα και να καθαρίσεις το μυαλό σου. Δε σε ενδιαφέρει το αίσθημα του «runner’s high”;

7.Το σώμα σου θα έχει έκρηξη ενέργειας

Όταν η άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας, θα δεις τρομερή διαφορά στα ενεργειακά σου αποθέματα αλλά και χαράς – με την προϋπόθεση ότι κοιμάσαι επαρκώς. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα σύντομο workout, βρες τρόπους να κινείσαι περισσότερο μέσα στη μέρα και κάνε προπονήσεις που σε βγάζουν από την comfort zone σου. Πιθανότατα, δε θα χρειαστεί να φτάσεις στη δεύτερη ή Τρίτη κούπα καφέ για να είσαι ζωντανός!


Πηγή: runtastic.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος