Βάλε στόχο τη νέα χρονιά να σταματήσεις να πατάς το snooze button!

Σταμάτα να γίνεσαι… “ζηλιάρης” με το φίλο σου που ξυπνάει από μόνος του το πρωί (πως είναι αυτό δυνατό), και προσπάθησε να γίνεις και εσύ ένας πρωινός τύπος.

Το να ξυπνάς νωρίς το πρωί έχει τα πλεονεκτήματά του: λαμβάνεις περισσότερο φως του ήλιου, έχεις πάντα χρόνο για πρωινό ή για να ασκηθείς και έρχεσαι αντιμέτωπος με λιγότερο κόσμο στο δρόμο φτάνοντας νωρίτερα στη δουλειά.

Κοιμήσου νωρίτερα!

Είναι δύσκολο να σταματήσεις να σερφάρεις στο internet αργά το βράδυ αν είσαι νυχτοπούλι, αλλά να έχεις στο μυαλό σου ότι οτιδήποτε κάνεις μπορεί να περιμένει για την επόμενη μέρα. Κάνε τον εαυτό σου να πηγαίνει στο κρεβάτι νωρίτερα και θα είσαι σε θέση να ξυπνάς ευκολότερα την επόμενη μέρα.

Ξύπνα λίγο νωρίτερα κάθε μέρα!

Μπορεί να σου ακούγεται δύσκολο ξαφνικά να μπορέσεις να σηκωθείς πολύ νωρίτερα, αλλά αν βάλεις το ξυπνητήρι απλά 10 λεπτά νωρίτερα κάθε πρωί, τότε το… σοκ θα είναι μικρότερο για τον οργανισμό σου.

Φάε ένα υγιεινό πρωινό!

Τόνωσε τον οργανισμό σου το πρωί με ένα υγιεινό πρωινό. Έτσι δε θα έχεις λιγούρες κατά τη διάρκεια της μέρας και θα είσαι και περισσότερο χαρούμενος τα πρωινά. Αν πίνεις μόνο ένα ποτήρι καφέ το πρωί, τότε έχεις καμιά αμφιβολία ότι θα είσαι γκρινιάρης;

Aσκήσου!

Κάνοντας γυμναστική το πρωί μπορείς να είσαι ανεβασμένος όλη τη μέρα. Θα νιώθεις καλύτερα μετά από τα workout και θα είσαι σε θέση να βγάζεις τη δουλειά σου με μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Κράτα το ίδιο πρόγραμμα ύπνου όλη την εβδομάδα!

Μην μπερδεύεις το βιολογικό σου ρολόι. Δοκίμασε να κρατήσεις την ίδια ώρα ύπνου που έχεις τις καθημερινές ώστε να διατηρείς το πρόγραμμά σου. Σκέψου όλα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε μια day off μέρα, όταν ξυπνάς κάποιες ώρες νωρίτερα.

Ξεκουράσου πριν πας στο κρεβάτι!

Μη βλέπεις τηλεόραση ή μην τριγυρνάς με τον υπολογιστή ή άλλα gadgets πριν πας για ύπνο γιατί εκπέμπουν φως και ενδέχεται να μπερδεύουν τον εγκέφαλο σου ώστε να νομίζει ότι είναι νωρίτερα από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Προσπάθησε να μην κάνεις τίποτα πολύπλοκο πριν πέσεις για ύπνο. Αντίθετα, εστίασε σε χαλαρωτικές διαδικασίες όπως να κάνεις ένα ντους ή να ακούσεις χαλαρωτική μουσική.

Επιβράβευσε τον εαυτό σου!

Θα σου γίνει ευκολότερο να σηκωθείς από το κρεβάτι αν υπάρχει κάτι να περιμένεις. Είτε είναι ένα συναρπαστικό κεφάλαιο ενός βιβλίου ή ένα show που αξίζει να το δεις, επιβράβευσε τον εαυτό σου όταν ξυπνάς νωρίς. Το αξίζεις!


Πηγή: popsugar.com

MετάφρασηΕπιμέλεια: Αμαλία Χατζηλάμπρου