Ο Βασίλης Σπανάκης το 2011 ήταν υπέρβαρος και ζύγισε 145 κιλά, όταν αποφάσισε να κάνει κάτι για να αλλάξει τη ζωή του. Έτσι ξεκίνησε να γυμνάζεται και να τρέχει, με προπονητή τον Γιώργο Δανιήλ. Με αφοσίωση, προσήλωση και επιμονή κατάφερε να χάσει 70 κιλά και να τρέξει μάλιστα και 4 Μαραθώνιους.

Όπως λέει ο ίδιος, το τρέξιμο ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει για τον εαυτό του και αυτή η εποχή που έτρεχε συστηματικά και αγωνιζόταν σε Μαραθώνιους και άλλους αγώνες δρόμου, του έδωσε σημαντικά μαθήματα για τη ζωή του.

«Ο Μαραθώνιος ταυτίζεται με την καθημερινότητά μας. Ανηφοριές που τις ανεβαίνουμε με αυτοπεποίθηση, σωματική κόπωση που την εξαλείφουμε με τη δύναμη του μυαλού μας. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και το μήνυμα που μας δίνει ο Μαραθώνιος είναι ότι μπορούμε να τερματίσουμε με επιτυχία, αρκεί να δουλέψουμε με οργάνωση, με ειλικρίνεια και φυσικά με κόπο.», μας λέει ο Βασίλης Σπανάκης.

«Ποιος Μαραθωνοδρόμος δεν έχει δυσκολευτεί στην ανηφοριά του Πικερμίου, ποιος δεν έχει πάρει θάρρος στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής τη στιγμή που τον χειροκροτούν, ποιος δεν έχει δακρύσει στην Ηρώδου του Αττικού, λίγες εκατοντάδες μέτρα πριν από τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο;».  

Τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση του με την πολιτική, παράλληλα με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ως εφοριακός, τον έχουν αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης και έχει πάρει ξανά κάποια κιλά, όμως δηλώνει με αυτοπεποίθηση πως θα φροντίσει να επανέλθει. Άλλωστε όπως παραδέχεται, το τρέξιμο και ο αθλητισμός του έμαθαν αξίες και ιδανικά που τον γαλούχησαν στην προσπάθεια για το καλύτερο και αυτή θα είναι η κινητήριος δύναμη του όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για όλους τους άλλους.

« Μεγάλωσα στο Μοσχάτο και ζω με την οικογένειά μου στα νότια προάστια της Αθήνας. Οραματίζομαι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός εδώ, έναν Μαραθώνιο Νοτίων Προαστίων. Ονειρεύομαι να δω την παραλιακή γεμάτη από αθλητές από όλον τον κόσμο, από τη μια μεριά να απλώνεται η θάλασσα και από την άλλη ο Υμηττός», μοιράζεται μαζί μας ένα μεγάλο όνειρό του.

* Ο Βασίλης Σπανάκης, είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου στη Β3 Περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: www.RunningNews.gr