Μάθε πώς η διατήρηση της καλής φυσικής σου κατάστασης μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην απόδοσή σου στο εργασιακό περιβάλλον!

Οι εργοδότες θεωρούν ότι η αυτοπεποίθηση είναι μια από τις πιο βασικές ικανότητες που θα πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι. Η αφοσίωση, η ακεραιότητα, το υγιές πνεύμα και σώμα είναι μερικά χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν μια ηγετική φυσιογνωμία.

Όταν δουλεύεις πολλές ώρες, ίσως είναι δύσκολο να βρεις χρόνο για γυμναστική. Ωστόσο έχει διαπιστωθεί ότι όταν βελτιώνεις τη σωματική και πνευματική σου υγεία, έχεις την απαραίτητη ενέργεια και αυτοεκτίμηση ώστε να γίνεις ένας καλύτερος ηγέτης, αλλά και ένας περισσότερο αποδοτικός εργαζόμενος.

Με αρκετή δουλειά και επιμονή ο καθένας από εμάς μπορεί να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για την αυτοπεποίθηση! Ο καθένας έχει το potential να γίνει ικανός ηγέτης.

Η άσκηση βελτιώνει την πνευματική σου διαύγεια

Ο ρόλος του ηγέτη είναι μια απαιτητική και στρεσογόνα δουλειά στην οποία μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος με δύσκολες αποφάσεις σε καθημερινή βάση.

Η πνευματική διαύγεια είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του ικανού ηγέτη!

Εκεί είναι που μπορεί να σε βοηθήσει το fitness. Μια μελέτη από το Univercity of British Columbia απόδειξε ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος και τις εγκεφαλικές ικανότητες ενισχύοντας την επικοινωνιακή σου ικανότητα και τη μνήμη.

Η τακτική άσκηση μειώνει το στρες του ηγέτη

Επιπρόσθετη έρευνα από τη Mayo Clinic εξηγεί τη σύνδεση μεταξύ άσκησης και μείωσης του στρες – η έκκριση της ενδορφίνης που προέρχεται από την άσκηση σου παρέχει περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μια υγιεινή και ισορροπημένη δίαιτα σου προσφέρει πλεονεκτήματα στη συνολική σου υγεία. Με αυτόν τον τρόπο έχεις λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσεις και να λείπεις από τη δουλειά σου. Ο άνθρωπος που είναι φυσικά και πνευματικά καλά μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις δυσκολίες που προέρχονται από μια θέση ευθύνης. Η άσκηση και η ελευθερία του μυαλού από το στρες επίσης σου επιτρέπει να υιοθετήσεις μια πιο δημιουργική πλευρά προσφέροντας πιο δημιουργικές επιχειρηματικές ιδέες.

Η φυσική άσκηση σου προσφέρει αποφασιστικότητα και αφοσίωση!

Ενώ ο καθένας μπορεί να γίνει supervisor ή manager, χρειάζεται προσωπική προσπάθεια ώστε να φτάσεις στα υψηλότερα επίπεδα ηγεσίας εμπνέοντας τους άλλους να φτάσουν στις καλύτερες δυνατότητές τους.

Χρειάζεται προσωπική προσπάθεια ώστε να κατορθώσεις το υψηλότερο επίπεδο!

Ένας ικανός ηγέτης είναι ένας ανεξάρτητος άνθρωπος που αποτελεί παράδειγμα, με ικανότητες αποφασιστικότητας και αφοσίωσης στην προσωπική και στην επαγγελματική ζωή.

Ο άνθρωπος που διαθέτει ένα υγιές επίπεδο φυσικής κατάστασης έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους και να διατηρήσει τον εαυτό του υπολογίσιμη δύναμη.

Κάθε επιχείρηση θα έρθει αντιμέτωπη με αποτυχίες και χαμηλές πωλήσεις. Ένας αποδοτικός ηγέτης θα βοηθήσει ώστε να εμπνεύσει την ομάδα να συνεχίσει να δουλεύει προς όφελος των στόχων της εταιρείας.

Είτε βρίσκεσαι σήμερα σε θέση εξουσίας είτε όχι, παραμένεις μέλος ενός ευρύτερου συνόλου και η ικανότητα ηγεσίας είναι πολύτιμη. Όταν φροντίζεις για τη σωματική και ψυχική σου ευεξία, αποδεικνύεις ότι διαθέτεις πολλά από τα χαρακτηριστικά του ηγέτη – υπευθυνότητα, αφοσίωση και ικανότητα αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων.

Αποτέλεσμα εικόνας για leadership

Πηγή: gameplan-a.com

Μετάφραση – Επιμέλεια: Αμαλία Χατζηλάμπρου