Σου φαίνεται τρομερά δύσκολο να σηκωθείς το πρωί για να πας για γυμναστική, αλλά από την άλλη η ζωή σου σε οδηγεί να βάλεις τη γυμναστική νωρίς το πρωί πριν τη δουλειά; Να μερικοί τρόποι να ‘ξεκουτρουβαλήσεις’ από το κρεβάτι και το πάπλωμα.

1. Κοιμήσου νωρίς το βράδυ. 

Δεν χρειάζεται να σου πούμε ότι αν κοιμάσαι στις 2 το βράδυ, δεν μπορείς να σηκωθείς με χαρά στις 6 για τζόκινγκ. Εξασφάλιζε 7-8 ώρες ύπνου.

2. Δεν σε παίρνει ο ύπνος το βράδυ;

Αν δεν νυστάζεις με τίποτα, δοκίμασε τα εξής: περιόρισε την καφεΐνη και πίνε τον τελευταίο σου καφέ μέχρι τις 4 το απόγευμα, μην τρως αργά το βράδυ, υιοθέτησε ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης, κάνε ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο και απόφευγε το φως από οθόνες πριν πέσεις στο κρεβάτι.3. Βρες προσωπικά κίνητρα. 

Αυτό δεν χρειάζεται να έχει να κάνει απαραίτητα με την άσκηση. Δηλαδή εδώ δεν θα σου πούμε να φαντασιώνεσαι οπωσδήποτε πώς θα είσαι αν ακολουθήσεις το πρόγραμμα κλπ ή πόσο καλύτερα θα νιώθεις μέσα στη μέρα σου ή πόσο καλύτερα θα νιώθεις όταν τελικά χάσεις τα περιττά κιλά. Θα λέγαμε να βάλεις στο μυαλό σου λιγότερο μεγαλεπήβολες σκέψεις, όπως το να φτιάξεις μια μουσική playlist με τραγούδια που λατρεύεις, να ενθουσιαστείς με τα καινούρια σου αθλητικά παπούτσια που σε περιμένουν να τα φορέσεις ή να σκεφτείς το σουπερ πρωινό που θα απολαύσεις.4. Κάνε την ώρα αυτήν τόσο σοβαρή, όσο να ήταν η δουλειά που κάνεις. 

Ο βασικός τρόπος να καταφέρεις να σηκωθείς είναι να σκεφτείς ότι αυτή είναι η δουλειά σου. Πες από πριν πόσες φορές θα συμβαίνει την εβδομάδα (πχ. ‘Δευτέρα και Τετάρτη θα πάω για μια ώρα τρέξιμο, Πέμπτη θα πάω στο ομαδικό στο γυμναστήριο που λατρεύω στις 8, Παρασκευή θα πάω να κάνω βάρη κλπ). Με αυτόν τον τρόπο, αν το δεις όπως θα έβλεπες ένα επαγγελματικό ραντεβού, έχεις περισσότερες πιθανότητες να σηκωθείς. Αν πάλι τίποτα από τα παραπάνω δεν σε σηκώνουν, κανόνισε 1-2 personal trainings την εβδομάδα με τον trainer να έρχεται σπίτι σου (…και να σε σηκώνει στην κυριολεξία από τον ύπνο – χαχα).


Επιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, running coach